הכשרת כיריים / האם חובה להכשיר כיריים?

שאלה:

שכרתי עכשיו דירה ולא יודע מי גר שם קודם יתכן ואדם לא דתי
הכיריים לא ידוע לי מה השתמשו בו האם אני צריך להכשיר את חלקי הכיריים הנ"ל [מגש, חצובות, מבערים] והאם בינתיים מספיק לנקות הייטב ולשים נייר כסף

תשובה:

ראוי להכשיר ולייחד אותם לבשרי או לחלבי, אבל אם אתה מנקה אותם מעיקר הדין אין איסור, ובלבד שתתייחס אליהם כטרפים, כלומר תשתדל שהסיר בתחתית יהיה יבש כשאתה מניח, ואסביר:

בעיקרון, מגע יבש בין כלים אינו מפליט ומבליע. כמו כן בליעות שאינן בנות יומן אינן אוסרות את הכלים והמאכלים.

הבעיה העיקרית בכיריים, היא כאשר אתה עצמך משתמש בהן גם לחלבי וגם לבשרי, ואז אם גלש חלב ואחר כך נפל שניצל בשרי, אם יש ממשות זה ודאי אוסר, וגם בליעות אם זה בן יומו, וכן על זה הדרך, אבל מה שנוגע לדייר הקודם, לכתחילה חובה דרבנן להמנע גם מבליעה שאינה בת יומה ולכן אני אומר להשתדל שהסיר יהיה יבש בתחתית, אבל בדיעבד בכל מקרה זה לא יאסור את המאכלים והכלים.