לימודים בזמן חול המועד

שאלה:

הציעו לי במהלך לימודי התואר להשתתף בסמינר מקוון- השתתפות דרך תוכנת הזום אשר השתתפות בתוכנית יכולה לגרום לי לקידום משמעותי והקלה בהמשך התואר מעומס.
הסמינר הינו במהלך חול המועד סוכות בשעות הערב.
הוא דורש ממני להיות נוכח אל מול ההרצאה (אשר אני רשאי להתחבר אליה מהבית דרך תוכנה מהמחשב) וכן, ברצוני יהיה לסכם את הנאמר בהרצאות דרך מקלדת במחשב.
הסמינר בעלות גבוה וייתרונותיו רבים לקידום הקריירה.
האם רישום לסמינר בעייתי עקב זמני הסמינר אשר חלים בימי חול המועד?

תשובה:

מותר להקשיב או להקליד במחשב, ואסור לכתוב בעט. אבל קצת חבל… כי החג נועד לרוממות ושמחה משפחתית, דברי תורה ושירה וכו', חוויות מעצימות רוחניות משולבות בשמחה, ולא ללימודי חול ובטח לא בשביל לנצל את הזמן לדברי חול שלא מגיעים אליהם במשך השגרה… תנסה לשאול אם ניתן לשמוע בהקלטה לאחר החג.

חג שמח!