היחס לימי בין המצרים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,
מה צריך להיות התחושה של האדם בימים אלו של תשעת הימים, אם רצון ה' שנעשה כל דבר בצער בחוסר חשק כדי שכל רגע נתון נחיה את החורבן או שמספיק לעשות את הגדרים ההלכתיים?

תשובה:

לא הבנתי מה הכוונה שנעשה כל דבר בחוסר חשק, מה שצריך הוא להשקיע זמן בחשיבה על החורבן, באבלות, בצער על המצב הרוחני שלנו האישי, של עם ישראל, על הריחוק מה', על הכמיהה לגאולה, על ומלאה הארץ דעה את ה', על הרצון שהחיים בארץ יתנהלו על פי תורה וכו', כל זה מצריך זמן פניות ומחשבה והרבה רגש. כל מה שעושים בחיי המעשה אין שום תועלת במה שנעשה זאת בגרירת רגליים, זה לא הסיפור כאן…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז כל משך היום בשלושת השבועות צריך להיות שקוע בהרגשת חורבן/חוסר(זה קצת משמשאת השגרה) או להקדיש זמן ביום להתבוננות בעניין?