עבודת קבלן גוי בתשעה באב

שאלה:

עברנו דירה אבל עוד לא הכל מוכן והקבלן הגוי עדיין עובד בבית
האם מותר לו לעבוד גם בתשעה באב ?

תשובה:

אם יש לך הפסד ונזק מדחייה של יום אחד [??] יש להקל, בדרך כלל אין בכך נזק ממשי ואסור.

מקורות:

אף שאסור לעשות מלאכה שיש בה טורח והיסח הדעת בתשעה באב עד חצות היום, על ידי גוי מותר, כמבואר בשו"ע סי' תקנד סעי' כב, וראה כף החיים שם אות נא. ומצד שהיא שיפוץ ובנייה כאמור אם יש כאן דבר האבד ושעת הדחק יש להקל, אבל בדרך כלל זה לא עד כדי כך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הסברנו שיש שני נושאים בענין זה:
    עשיית צלאכה בתשעה בא – על ידי גוי מותר.
    שיפוץ בית סיוד וכיור וכו' – מותר רק בשעת הדחק ולא להרווחה אלא למגורים וכו'.