הכנות לשבת בתשעה באב אחרי חצות

שאלה:

כאשר תשעה באב בחמישי, וההכנות לשבת מרובות:
כביסות, בישולים, נקיונות. ונוסף עליהן צריך ביום שישי גם להעסיק את הילדים שבחופש.
איזה דברים נכון לעשות בתשעה באב, ואיזה לדחות לאחרי?
האם במלאכה שיש בה שיהוי זמן כמו בישול, ונעשית בט"ב לכבוד שבת, נאמר שאין בה ברכה?
האם המנהג לנקות בט"ב אחר חצות לחזק האמונה בגאולה, הוא דווקא כשמתכוונים לכך, או בכל ניקיון שנצרך?

אשמח למקורות אם יש

תשובה:

מלבד המנהג לנקות, הובא בס' נחמת ישראל פרק לח סעיף י בשם הגר"ח קנייבסקי, שכאשר תשעה באב חל ביום חמישי מותר לבשל לשבת אחרי חצות היום. ממילא גם לגבי הנקיון א"צ לדקדק ממש על הכוונה, אבל יש להזהר שלא להתאמץ בצום יותר מידי.

הצטרף לדיון

תגובה 1