דיני ראש חודש אב

שאלה:

לכבוד הרב האם מותר לאכול בשר בראש חודש אב ??

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני ספרד מותר לאכול בשר בראש חודש אב, ורק מב' לחודש נהגו לאסור, ולמנהג בני אשכנז כבר בראש חודש לא אולכים בשר ולא שותים יין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חשבתי פעם מדוע באמת לא אוכלים בשר בר”ח? ובמה זה שונה מש”ק? חשבתי על סברא שר”ח זה הרי יום קבוע כך שאם נאכל בו בשר יעקר היום לחלוטין. משא”כ שבת כל שנה זה תאריך אחר. אז בשנה זו תשפ”ג זה יחול ביום ג’ בחודש ובו אכן יאכלו בשר ואילו יום ב’ בחודש הינו ע”ש ולא אוכלים בו בשר, אבל שנה שעברה תשפ”ב שר”ח חל בעש”ק הרי שביום ב’ לחודש חל שבת ואכלו בו בשר ואילו בג’ בו שחל ביום ראשון לא אכלו בו בשר.