קניית בגדים באינטרנט בשלושת השבועות

שאלה:

שלום,
רציתי לדעת אם אני יכולה לעשות הזמנה של בגדים בשלושת השבועות כשהמשלוח יגיע אלי אחרי תשעה באב,
אני רוצה לעשות את ההזמנה עכשיו בגלל שעכשיו יש הנחות משמעותיות.
תודה רבה!

תשובה:

כאשר יש הנחות משמעותיות ניתן להגדיר זאת דבר האבד שמותר כמובא במשנה ברורה בסימן תקנא סעיף ב', וגם בתשעת הימים לעיתים יש להקל. אבל כאן שזה עוד פני ראש חודש אב ודאי מותר לקנות כל מה שלא מברכים עליו שהחיינו, ואני מניח שאת מזמינה בגדים כאלו, ובכל מקרה הרי לא מברכים עליהם כרגע בשעת ההזמנה. לכן תזדרזי לעשות זאת לפני ראש חודש אב וכך זה יהיה ודאי טוב.