למה אין מלך בישראל?

שאלה:

הרי היו לנו מלכים בעבר, היו לנו ממלכות, בבריטניה ובשבדיה עדיין יש משפחות מלוכה. למה לנו אין היום מלך? או משפחת מלוכה? כמו דוד המלך, שלמה המלך וכדומה.. האם אנחנו צריכים מלך בכלל?

תשובה:

מלך המשיח יהיה מלך לכל דבר וענין, כמבואר בהרחבה ברמב"ם בהל' מלכים, שכאשר נזכה לארץ ישראל בשלמות בביאת המשיח, נמנה לנו מלך והוא ילחם את מלחמות ה' ויבנה את בית המקדש.

הבעיה שלנו שכבר שכחנו שאנחנו מחכים לגאולה… בגלות אין מלך…