קביעת זמן הצום בטיסה בתשעה באב

שאלה:

אני טס בכניסת תשעה באב מה הדינים במטוס לגבי צאת הצום וישיבה במטוס
אשמח לקבל תשובה

תשובה:

אם אתה יוצא מישראל לאחר שקיעת החמה עליך להתחיל את הצום בשקיעת החמה בישראל ולסיים את הצום בצאת הכוכבים של המקום אליו אתה מגיע. ואף שיוצא שצם יותר שעות, יש לצום עד צאת הכוכבים של מקום היעד.

אם יוצאים  לפני השקיעה, מתחילים את הצום לפי המקום שבו תחול השקיעה באמצע הטיסה.

מקורות:

ראה כאן, וראה עוד כאן מאמר שלם בנושא זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן את הרומז למה שכתבנו פעמים רבות באתר בענין הבעיה בטיסה בתשעה באב משום היסח הדעת מאבלות, מה שלכאורה ממש יכול להכנס בגדר איסור ולא רק ככל תשעת הימים שזה ענין של "אינו ראוי".