הורי מכריחים אותי ללכת לחתונה מעורבת מה לעשות?

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
אבי מכריח אותי ללכת לחתונה מעורבת אך כמובן שאני מתנגד אני אומר לאבי שזה אסור בהלכה וכמובן מתווכח איתו בכל תוקף והוא מביא לי אחרים ואפילו בעל החתונה שהם "דתיים" והם לא פחות ממך ולך לא חסר וכל מי שטויות ולא אוכל לדבר איתו כי מעולם גם העקשנות לא עזרה ויש מקרים שגם זה לקללות ואפילו לאלימות וזה לא עזר,
האם להיות מחוץ לבית בזמן הזה על מנת להתחמק אם אני יודע שאם זה יקרה ימנעו ממני ללכת לבית הכנסת ואפילו יקח את התפילין שלי והסידורים שלי למרות שאני יודע שאוכל להניח ולהתפלל בבית כנסת קרוב אך הוא ינסה לקחת ממני הנטלה לא ישים פלטה של שבת ומנסה למנוע ממני להגיע לבית הכנסת גם בשבתות האם ללכת או לברוח מהבית על פי דברי רבותינו הפוסקים ואם לא מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול ללכת לחתונה, ואין לריב על זה, רק בריקודים תצא החוצה. ותשתדל במהלך החתונה להיות יותר בין גברים.

כמובן שאם האוכל לא יהיה בכשרות ראויה והוא כנראה לא יהיה, תאכל בבית.

בשורות טובות ובהצלחה רבה, אשריך שאתה עומד על עקרונותיך.