הדלקת נר באתר או בבית קברות וירטואלי

שאלה:

האם אני יוצאת ידי חובה על ידי כך שאני מדליקה נר וירטואלי לקרוב משפחה באתר באינטרנט של קברים או ביום זכרון לחללי צה"ל?,
או שאני חייבת להגיע ישירות לקבר ולהדליק נר נשמה רק בקבר על מנת לצאת ידי חובה?

תשובה:

אין משמעות להדלקת נר וירטואלי…

יש לנפטר נחת רוח מכך שקרובי המשפחה עולים לקברו ומתפללים שם לעילוי נשמתו ואומרים את סדר פרקי התהילים שנהוג לומר בקבר.

אם קשה לבוא, יש לזכור שניתן לעשות למענו גם בבית! להתחזק באיזו מצוה לעילוי נשמתו, לומר תהילים ולתת צדקה לעילוי נשמתו, כל אלו מועילים לו מאוד. הנר הוא הדבר הכי פחות חשוב לו מכל אלו.

בשורות טובות.