האם אני פרפקציוניסט מדי בקיום המצוות?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

דיברנו כבר על הנושא של ה"נערווין" או "ocd".
שאלתי כבר על הנושא הזה, בפרט פה:

"נערווין" – מה זה?

גוף נקי ביציאה מהשירותים

הרב או הרבנים שענו על השאלות האלה נתנו הסבר על הנושא הזה.
ואני מודה שיש לי קצת בעיות כאלו, כלומר שאני רוצה לקיים את המצוות טוב טוב, וגם להיות בטוח בלי ספק שקיימתי אותן כמו שצריך.
אבל אולי אני פרפקציוניסט מדי…

וזו היא הבעיה שרציתי להגיד לכבוד הרבנים: אולי אני מקיים את המצוות כראוי וכמו שכולם צריכים לעשות, אבל אולי יש לי בעיות של "נערווין" ואם כן אני לא עושה כמו שהקב"ה רוצה ומחכה ממני, למרות שאני מקיים את המצוות כדין וכדת.
זאת אומרת שקשה לי לדעת בדיוק אם אני מעורב בדבר הזה (של ה"נערווין"/ocd), ורציתי לשאול מה דעת הרבנים על זה.

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

אינני מכיר אותך די הצורך, אם אתה חושב שאתה סובל מocd תפנה למטפל מקצועי דתי שיאבחן אם זה אכן כך, ובמדיה וזה כך שיציע לך פתרונות. אני מדגיש, ככל שהנושא הוא במצוות, חובה שהמטפל יהיה ירא שמים כדי שיבין את הבעיה ואת המצב.

רפואה שלמה.