כיסוי הראש בברכה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב!
בחור שמתחזק ביקש ממני לשאול הוא מברך לדוגמא על במבה אז הוא מניח את היד עם החולצה על הראש בכדי שלא לברך בגילוי ראש השאלה שלו מתי הוא יכול להסיר את היד עם החולצה מהראש האם מיד שהוא שם את הבמבה בפה או אחרי שהוא בולע את הבמבה?
תודה רבה על העזרה הנפלאה!

תשובה:

יש שני נושאים בענין הכיפה, הזכרת דבר שבקדושה בלי כיפה, ועצם השהות בלי כיפה, אבל אין ענין מיוחד בכיפה בשעת אכילה יותר משאר היום. כלומר בשעת הברכה יש את שני הדינים הנ"ל, ולאחר הברכה לא משנה אם כבר אכ או לא יש רק את הדין הכללי המחייב חבישת כיפה כל הזמן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה כבוד הרב סליחה אם הבנתי נכון בחור שמתחזק שלב הבא הוא ישים כיפה אבל בינתיים שהוא מברך על מאכל הוא מניח את היד עם החולצה על הראש בסיום הברכה עוד לפני שהוא מכניס את המאכל לפה הוא יכול להסיר את היד עם החולצה מהראש?
    תודה רבה