אם מצווה לתרום מזגנים לבית כנסת?

שאלה:

בונים אצלנו הית כנסת אם יש מצווה לתרום לבית כנסת מזגנים? או שעדיף להשקיע תרומה על אורות או ספרי קודש??מה עדיף יותר?

תשובה:

דוקא נראה לי שמזגנים זה משהו מאוד מרכזי. אין קיום לבית הכנסת ואין אפשרות להתפלל בבית הכנסת בימי הקיץ ללא מזגן. מה שהכי נכון זה לתת מה שהם הכי צריכים ומה שעולה הכי הרבה…

תזכה למצוות!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. דרך אגב לתשומת לב השואל, ר’ יצחק זילברשטיין שליט"א מסר לאחרונה שיעור שבו הוא התייחס לשאלה הזאת של מה עדיף לתרום. לא זכור לי אם אחד מהאופציות היה מזגנים אך בהחלט כלל ספרים ארון קודש ועוד והפסק שלו היה דווקא שרותים. מאותה סיבה שהרב המשיב שליט"א כתב כאן. ספרים אפשר להביא מהבית אבל בלי חדרי שרותים א”א להתפלל.