קעקוע זמני

שאלה:

שלום.
אני רוצה לעשות קעקוע מאיפור קבוע.(קעקוע של מילה בעברית) קעקוע שחודר רק את השכבה העליונה, ולא הפנימית(כמו קעקוע רגיל שכן חודר). זה יורד תוך כמה שנים. האם מותר הלכתית?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

זה ודאי אסור לגמרי. הגם שבפוסקים דנו לגבי איפור קבוע מה דינו, וכבר ציינו כמה פעמים שלמעשה ההוראה לאסור זאת למעט מקרה של שעת הדחק גדול כגון צלקת מכוערת וכדומה, כאן הדין חמור עוד יותר, כיון שיש גם איסור של מראית העין שזה נראה קעקוע, ולכן מלבד האיסור הרגיל שנהגו בזה כאן נראה שלכל הדעות יש לאסור.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כל שאסור משום מראית העין אפילו בחדרי חדרים אסור, אבל מה זה משנה הרי כבר כתבנו שגם איפור קבוע אסור? זו היתה רק תוספת לפלפול.