עגילים לגברים / קעקוע

שאלה:

מהן הסיבות העיקריות שאוסרים על גברים דתיים לענוד עגילים והאם זה איסור או בכלל בגדר המלצה?
דבר שני האם לעשות קעקוע אסור מהתורה או מדרבנן ולמה זה אסור?

תשובה:

שלום וברכה

1. בעגיל נשי יש בזה איסור של לא ילבש גבר שמלת אשה, ולגבי עגיל המיוחד לגברים, זה פשוט גס ומבטא פריקת עול. אם כיפה על הראש זה כדי לקבל הכנעה ועול מלכות שמים, הרי שעגיל באוזן ענינו להיפך… [יש גם לדון שאפשר שיש בזה איור של חוקות הגויים, שעליו נאמר בתורה בחוקותיהם לא תלכו].

2. קיעקוע אסור מהתורה, כמו שנאמר בפסוק כתובת קעקע לא תתנו בבשרכם (ויקרא יט). גם בזה היה הטעם משום שכך הוא חוק לעבודה זרה שכך עושים באבל על מת או בהזדמנויות אחרות, ראה בכור שור ורא"ם שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1