איפור קבוע להסתרת צלקת

שאלה:

האם מותר לעשות לגבר איפור קבוע מחמת צלקת שמאוד בולטת, האם יש בזה משום חשש כתובת קעקע?

תשובה:

אכן יש בזה חשש כתובת קעקע, לצורך קוסמטיקה ודאי יש להמנע, בשעת הדחק גדול כשיש בושה ואין פתרון הולם אחר, המיקל יש לו על מה לסמוך.

מקורות:

עי’ פסקי דין רבנים ירושלים (כרך ד עמ’ קנג), בדברי הרב ברוך שרגא, ונדפס כמאמר “איפור וכתובת קעקע”, תחומין יח (תשנ”ח), עמ´ 110-114, שהביא בזה את דיעות הפוסקים, אולם מרן הגר”ע זצ”ל הגם שבתחילה נטה קו לאסור לגמרי, בספרו טהרת הבית חלק ג, ובו כתב שלצורך קוסמטיקה יש להחמיר לכתחילה והמקל יש לו על מי לסמוך.