צום למעוברת בתשעה באב נדחה

שאלה:

אני בשבוע 34 להריוני, בתשעה באב אהיה בסוף החודש השמיני. האם בשנה זו אני צריכה לצום כשהוא נדחה, ומה עלי לעשות במידה וארגיש חולשה או סחרחורת וכדו'. בדרך כלל אני צמה ללא הרגשות מיוחדות (אציין, שבהריון קודם צמתי ביום הכיפורים כאשר הייתי באמצע החודש התשיעי להריון, ותוך כדי הצום החלה לידה מוקדמת ונאלצתי לאכול באמצע היום הקדוש)

תשובה:

כיון שהצום הוא נדחה הורה הגרש"ז אויערבך זצ"ל שנשים מעוברות לא צמות, כיון שבדרך כלל יש להן חולשה מההריון, ובפרט זה נכון אצלך שכבר יש לך היסטוריה שהצום משפיע על ההריון.

לידה קלה ובבריאות.