נדר

שאלה:

שלום כבוד הרב.
עליתי ש״צ בבסיס שלי לפני כמה זמן. ולאחר התפילה נשארתי על התיבה, ועלתה לי פתאום בראש מחשבה של כפירה באחד מי״ג העיקרים שלא נדע. וכדי להראות חוסר שביעות רצון מהמחשבה הזו אמרתי במחשבה (ללא כפייתיות אלא מרצון) שאני נודר שהעיקר הזה אמת. האם זה היה דבר מותר?
אני גם נדרתי בדבר מאוד חשוב לי, זה מגיע בגלל שאני חרד לדבר הזה תמיד אז כדי להראות את התוקף של כך שזה אמת.
האמת עברתי עבירה כלשהי?

ובכללי, האם נדר כזה במחשבה בכלל נחשב למשהו?

תשובה:

נדר במחשבה אינו כלום, רק נדרי צדקה לחלק מהדעות ויש אומרים גם נדרי תענית.

להבא אין להבהל ממחשבות לא רצוניות ולא צריך לנדור שום דבר… בכלל לא אוב להתרגל לחשוב על נדרים.