רב שכנראה חזר בו מהיתר שנתן

שאלה:

לכבוד הרב,

שאלתי שאלה רב, והתיר לבצע דבר מסוים, לאחר כמה שנים שאלתי שאלה אחרת אך קשורה בנושא (שמשתמשת כדרך אגב בהיתר שנתן בזמנו) והוא ענה לי שאין היתר לדבר (הכוונה שאין בכלל היתר לדבר הבסיסי שנשאל לפני שנים).
אם כך איך צריך לנהוג בקשר להיתר הראשוני שנתן?
תודה

תשובה:

ודאי שאין להסתמך על מה שאמר בתחילה אם אינו עומד בכך עכשיו. יתכן שבעבר היה נראה לו כך ושכח, יתכן שהיתה איזו אי הבנה אז או עכשיו… בכל מקרה מה מקום יש לסמוך על דבר שהוא לא מסכים איתו עכשיו… אם תפרטו במה מדובר נוכל אולי לסייע יותר ממוקד.