כיבוד אב ולפני עיור

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ב״ה הקב״ה זיכה אותי מאוד לכבד את הוריי. אך אתמול לצערי הרב, בגלל רשלנות מסוימת שלי אבא שלי מאוד כעס עליי, ובטיפשותי הרבה עניתי לו שיש לו גם אשמה בטעות הזאת. ולאחר שעניתי לו הוא כעס ברמה מוגזמת עד מצב שיכול ׳לשבור כלים בחמתו׳ שמהרח״ו אם אינני טועה רשם על כך דברים חמורים מאוד.
ושאלתי היא: האם בנוסף למה שעברתי על כיבוד אב ואם (שכבר ביקשתי התנצלות מאבי ועשיתי ווידוי) עברתי גם על בפני עיוור לא תתן מכשול? אני לא עושה את זה בכוונה אבל האופי של מאוד שאנן ולא מרוכז ואבא שלי תמיד כועס עליי בגלל זה, ועוד בפרט שעניתי לו אתמול..
אני מרגיש צער מזה כיוון שאינני רוצה שיהיה לי עוון כזה של כעס עליי כי הקב״ה זיכה אותי מאוד להתרחק מן המידה המגונה הזאת. תודה רבה.

תשובה:

אתה בחור נפלא ויהי רצון שירבו כמותך בישראל! אין אדם שלא נכשל מפעם לפעם, אבל להתחרט ולתקן ולהתנצל, זה לא כל אחד תמיד עושה! אגב, אין חשש לפני עיור במקרה הזה.

המשך בדרכך הטובה והיפה!