זמר חרדי מפורסם וקהל מעורב

שאלה:

שלום
שאלתי היא לגביי זמר חרדי מפורסם מאוד ששר בפני קהל מעורב.
בקהל מעורב רוקד יש איסור למיטב ידעתי.
אמנם זמר זה הקהל יושב בהופעה.
שיריו חסידיים מחזקים ומאוד יהודיים ומעוררים אמונה.
השאלה היא האם כשקהל יושב מעורב מול זמר כזה זה בסדר או שיש איסור לשמוע את הזמר הזה.
אני לא מחפש להקל בזה כלל אך גם לא מחפש לאסור את המותר בשלב שבו אני נמצא. שנזכה להמנע מהאסור כבר זכיתי.

תודה רבה לרב העונה לשאלתי.

תשובה:

שלום וברכה

הזמר הזה ודאי עושה איסור גמור, זו הרי פריצות של ממש. אבל אין לנו אסיור לשמוע זמר שעובר עבירות ככל שהמוזיקה שלו אין בה גם. אני יכולים להחליט כציבור להחרים אותו כדי למנוע את הפירצה הזו וכו', אבל אין איסור כזה… לכן, אם נתאגד ונחליט להמנע מלשמוע אותו, זה יהיה אולי דבר נכון, אבל כל עוד זה לא נעשה, אתה בודאי יכול לשמוע.

בשורות טובות.