איך משלמים לחבר שהלווה נסיעה ברב קו

שאלה:

שלום וברכה
חבר נתן לי להשתמש ברב קו שלו 6 נסיעות
עלות נסיעה היא 6 ש"ח, כך שסה"כ השתמשתי ב-36 ש"ח

אבל כל הסכומים הללו לא אמיתיים, כי מקבלים הנחה כשמטעינים

הטענתי לו 30 ש"ח, ונכנס לו בפועל 37.5

האם יש כאן חשש ריבית, ואם כן, האם עליו להשיב לי 1.5 ש"ח אמיתיים.?

תשובה:

שלום וברכה,

כיום לא משלמים עבור נסיעה בודדת אלא רוכשים נסיעות בערך צבור ולכן המחיר לא 6 ש"ח אלא לפי המחיר שמשלמים בפועל כשמטעינים את הרב קו. ולכן חובת הלווה לשלם לפי המחיר שמטעינים ברב קו ולא לפי מה שירד מהערך הצבור. ולכן עבור 6 נסיעות לא משלמים 36 ש"ח, אלא כ29 ש"ח. ולכן יש לשלם 29 ש"ח. ואם הטענת בשלושים הלווה לא יחזיר 1.5 ש"ח כיון שלא קיבל תוספת של 1.5 ש"ח אלא כ1 ש"ח.

בהצלחה.