שעטנז

שאלה:

שלום כבוד הרב,
קניתי כמה סריגים , אבל אין תוויות על הסריגים. לא רשום מאיזה חומרים הבגדים מורכבים.
שאלתי את המוכרת בחנות (דתייה) לגבי שעטנז. היא אמרה שבעל החנות דתי והוא מודע לעניין ולא אמורה להיות בעיה.
שלחתי גם מייל לבעל החנות ושאלתי באיזה מדינה מיוצרים הבגדים, ומאיזה חומרים מיוצרים הבגדים.
הוא ענה שהבגדים מיוצרים בסין,
ולקוחות בעבר בדקו ולא היתה בעית שעטנז אבל הוא לא יכול להתחייב על הרכב הבדים.
במייל נפרד הוא כתב (שלחתי מייל פעמיים): אנחנו לא מבצעים בדיקה לכל בגד אך לפי ניסיון העבר לא צריכה להיות בעיה

האם עלי לבדוק את הסריגים לשעטנז?

תודה רבה!
מלכה

תשובה:

בודאי יש לבדוק, כל מה שהוא אמר אינו רלוונטי.