היחס לפטירת ההורים

שאלה:

אבא שלי נלבע לפני תשעה חודשים ואמא שלי לפני פחות מחודש. אני מרגישה שקבלתי עונש. האם נכון הוא שמוות של קרוב הוא עונש לקרוביו?

תשובה:

חלילה לחשוב כך! נכון הדבר שפטירה מסמלת דין על הקרובים, ומעוררת לשוב ולהתחזק יותר במצוות, אבל ודאי הפטירה היתה כי הגיע זמנם והם השלימו את שנותיהם עלי אדמות, ודרך כל הארץ היא שההורים נפטרים בחיי ילדיהם, כך הסדר הנכון. עשי דברים טובים לעילוי נשמתם, דאגי לקדיש ותפילות ולימוד משניות וכו', ותעשי חיזוקים בשמירת מצוות, וכך תגרמי להם עונג ומעתה תדעו רק שמחות.