דיני אזכרה

שאלה:

לגבי מועד אזכרה ועליה לבית עלמין.
אם לדוגמא יום הפטירה הינו יח כיסלו.מתי עולים לבית עלמין בו ביום ובערב אחרי ערבית מקיימים סעודת מצווה שזה למעשה יט' או שמקדימים העיליה יום קודם כך שסעודת המצווה תהיה ביום הפטירה
תודה

תשובה:

שלום וברכה

החשוב ביותר הוא שהעלייה לקבר תהיה בתאריך הנקוב, אבל גם לסעודה יש חשיבות, ולכן עושים את הסעודה בליל האזכרה ולמחרת עולים לקבר. כלומר, ביהדות היום תמיד מתחיל מהלילה – כמו בשבת, בליל י"ח עושים סעודה, ולמחרת עולים לקבר. חשוב מאוד ביןם האזכרה ללמוד משניות, להיות ש"ץ בכל תפילות היום ולומר את הקדיש, וכמובן נתינת צדקה לעילוי נשמה.

בשורות טובות.