החטאת הרבים

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
רציתי לשאול האם מקבלים עונש בבית דין של מעלה על החטאת הרבים
אפילו אם הבנאדם חזר בתשובה והתחרט חרטה גמורה ועסק בזיכוי הרבים
או שלא מקבלים עונש?

תשובה:

אין לך דבר העומד בפני התשובה. כאשר אדם חטא בכל חטא שהוא ועכשיו הוא משנה דרכיו ועושה כל מה שבידו לתקן מעשיו, ודאי לא יענש על מה שאין בידו לתקן.

במקום שבעלי תושבה עומדים וכו'.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כאשר בעת החזרה בתשובה עדיין יש תפוצה להחטאה (כמעט לא שייך לבדוק למי יש את החומר המחטיא ולאסוף ממנו) האם זה לא גורם לאותו בעל-תשובה לצבירת עוונות נוספים עם כל שימוש בחומר?

  2. על זה השואל שואל, וברור בעיני שכאשר אדם עושה את מה שבידו, אזי לא יענש על מה שלא בידו, ויש לי גם מחשבה שבורא עולם המסייע ביד השבים, ידאג לכך שזה גם לא ימשיך לגרום עוונות.