אברהם אבינו ועבודה זרה

שאלה:

שלום לכם

לפי מה שהבנתי לעבודה זרה היה כוחות כלומר פעם עבודה זרה הייתה פועלת מה שמבקשים היו מקבלים אז רציתי לשאול אתכם אם עבודה זרה הייתה פועלת איך אברהם אבינו השתכנע שעבודה זרה זה שטויות ואיך הוא שכנע אנשים אחרים שעבודה זרה זה שטויות ואיך הגמרא אומרת שידעו ישראל שאין ממש בעבודה זרה אם היה לה כוחות

תשובה:

הרעיון של אברהם אבינו אינו שלא ניתן להשיג צרכים מסויימים על ידי עבודה זרה, אלא שאין הגיון לעבוד לפסל מעשה ידי אדם גם אם ניתן להפיק מכך תועלת אישית, יש לחפש מי שברא את העולם ומי שמנהיגו ואותו לעבוד, וזה נכון לא לצורך קבלת רווח, אלא משום שזו האמת. התפיסה כאילו העבודה נועדה לקבלת רווח אישי היא שגויה.