לדרוך על קבר

שאלה:

בפתחי תשובה יורה דעה סימן שסד ס"ק ב' כתוב: "לילך ע"ג הקבר משום הנאה ליכא דהא אי לא הוי הכא כלל קבר היה יותר טוב לילך על הארץ ואינו אסור רק משום כבוד המת ע"כ משום מצוה מותר" – האם אדם שמגיע לבית הקברות כדי לומר תהלים ביורצייט, זה מחשב לדבר מצוה שמתיר לילך ע"ג קבר?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי אין מקום לזלזל במת אחד כדי לכבד מת אחר… הכוונה היא למי שרץ לפדיון שבויים ואינו יכול להתעכב כדי למצוא דרך נכונה ללכת ולכן הוא נאלץ לדרוך על קבר. אבל אדם שבא לקבר הוריו, ילך במתינות מסביב ובין הקברים ולא יבזה חלילה שום יהודי מישראל.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בעיה מוכרת ונפוצה בצפת. מאז ומעולם כשהגעתי להשתטח על קברי האריז"ל והב"י חששתי מי יודע היכן יש קברים עתיקים בפרט לאחר כל הרעידות אדמה שהמקום חווה ואיך ניתן להסתמך על השבילים המסומנים