הגשתי לחברי עבודה בתשלום

שאלה:

שלום, רציתי בבקשה לשאול: גיסי וחברו היו צריכים לעשות עבודה באנגלית(לא בנושא מסויים), וביקשתי עבודה כזאת מחבר שלי שכבר עשה לפני כמה שנים(לא אמרתי לו שאני מרוויח בזה ואני די בטוח שאין לו בעיה עם זה) ושיפצתי אותה, וחבר של גיסי שילם לי על כך. האם יש בכך איסור ומה עליי לעשות עם הכסף שקיבלתי?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר נשכרת לעשות עבודה באנגלית והצלחת להביא מחבר ולערוך את העבודה מגיע לך כסף עבור העבודה שהבאת לחבר. התשלום עבור העבודה שהשגת לו והעובדה שהצלחתה להשיג בעקיפין לא מונע את שכרך.

בהצלחה.