שיפוצים בבית בתשעת הימים כשהתחיל לפני ראש חודש

התחלתי שיפוץ בבית ובחוץ לפני פסח כרגע סיימתי את השיפוץ בבית ואני צריך לסיים בחוץ האם מותר?ראוי? בתשעת הימים או שעדיף לחכות עד אחרי ט' אב

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אם השיפוץ הוא לא ממש למגורים אלא נועד להרחבה. עדיף להמתין עד לאחר תשעה באב. גם אם התחלת בשיפוץ לפני תשעה באב. אולם ראה במקורות.

מקורות:

ראה משנה ברורה (תקנא ס"ק יב) "בבנין של שמחה – והוא הדין כל בנין שאין צריך לו לדירתו ורק שעושה כן להרווחה בעלמא אסור. ואם שכר לנכרי קודם ר"ח בקבלנות מותר בכל ואפילו בט"ב עצמו דנכרי אדעתא דנפשיה עביד. וה"ה אם קצץ עם הנכרי בקבלנות לצייר ביתו מותר לצייר מטעם זה. ומ"מ אם יכול לפייסו בדבר מועט שימתין עד אחר ט"ב תבוא עליו ברכה".

וראה בבן איש חי (א' ברים אות ג') שבתחילה כתב שאם התחילו אין מפסיקין. ואח"כ כתב שבציור וכיור (נוי הבית) ששכר בקבלנות, אם אפשר לפייס את הקבלן בדבר מועט שיספיק עד תשעה באב, ראוי לעשות כן. וסיים שבנין להרוחה דינו כמו ציור וכיור.

בהצלחה