אכילת בשר בראש חודש אב

האם מותר לאכול בשר הלילה לכבוד ראש חודש?(תאריך לועזי- יום שני-28.7.14)שזה בעצם הלילה לאחר יום ראשון ה-27.7.14 שחל בו ערב ראש חודש אב?

תשובה:

שלום רב,

לדעת האשכנזים לא אוכלים בשר כבר בראש חודש אב. ולדעת הספרדים בראש חודש עצמו עדיין ניתן לאכול בשר. כלומר, גם ליל ראש חודש כפי שאתה מציין. אולם יש גם בקרב הספרדים הנוהגים שלא לאכול בשר כבר בראש חודש אב.