מסירת דירה לאחר תשעה באב

שאלה:

שלום, ב"ה אנו אמורים להכנס לדירה חדשה מקבלן אחרי ט'. שבוע הבא אנחנו אמורים להפגש עם אנשי מקצוע של הקבלן בנוגע לדברים שצריך לגמור בדירה-
מטבח שאין כרגע כלל
סגירת קיר מסויים וכיוצא בזה.

השאלה שלי היא אם עלינו לוודא שהפועלים או המהנדס החילוני לא יעבדו בתקופה שבה אסור לעשות בנין של הרווחה? ושאלה שנגזרת מתוך השאלה הקודמת- מטבח ברור שאינו ענין של הרווחה, אך השאלה היא מה לגבי הדברים האחרים, ואפילו במטבח כנראה ונרצה להוסיף כל מיני דברים מעבר למטבח הבסיסי שהקבלן מתחייב לו.

האם יש בעיה עם משהו מהנ"ל וא"כ מה עלינו לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שאין חשש, הדין שהזכרת נאמר לגבי אדם שעושה בתוך ביתו שיפוץ נקודתי, כאן זה נושא של מסירת דירה מקבלן שצריכה להיות מושלמת עד תאריך מסויים, הוא עושה לצורך עצמו ועדיין הדירה אינה בחזקתכם והכל חלק מכלול שלם של כל הבנייה מהמסד ועד הטפחות, וזה מותר.

מקורות:

על עיקר הנדון שהזכרת ראה כאן.