חמץ שעבר עליו הפסח וספירת העומר

שאלה:

א)יש לי רטבים ועוד מוצרים שאין בהם גלוטן אך יש בהם מונסדיום גלוטומאט (והבנתי שהוא מופק מחשבון חיטה) לא מכרתי אותם האם בתור אשכנזי אני צריך לזרוק אותם לאחר הפסח כנ"ל לתרופות שלא מופעים ברשימת הכשרות לפסח?
ב) אשתי ספרה בלי ברכה כי אתמול היא שכחה ואמרה היום חמש דקות אחרי שקיעה 19:07 האם היא יכולה להמשיך בברכה?

תשובה:

1. יש להקל.

2. בשערי תשובה בסי' תפט מסתפק במי שספר בין השמשות אם יכול להמשיך לספור בברכה ומסקנתו שלא יכול, אבל יש לזכור שחובה לספור גם הלאה בלי להפסיד, רק את הברכה יש לדלג.

קיץ בריא ופורה.