מה כדאי לי ללמוד

שאלה:

אני לומד ליקוטי מוהר"ן ואני לא מתחבר למה שכתוב שם אני לומד משניות וזה לא מעניין אותי מה כדאי לי ללמוד?

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה באמת חשובה, כל אדם מתחבר לחלק אחר בתורה, בדרך כלל לימוד הלכה תמיד מחבר כיון שהוא מעשי, רק צריך לעשות זאת מספר טוב שמביא את הטעמים של ההלכות והוא מעשי. כמו כן [אינני מכיר אותך..] לימוד משניות לפעמים לא מרתק כיון שהוא קצת מלמעלה, לימוד גמרא עם הבנה טובה זה כבר משהו יותר חי, סברות שאלות תירוצים, רק זה מצריך הדרכה, תתייעץ עם רב בסביבתך הקרובה. ליקוט מוהר"ן זה לא בשבילך זה ספר עמוק, אני גם לא מצליח להבין את הכתוב שם בדרך כלל.

שבת שלום ופורים שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש המון חלקי תורה שכל חלק וחלק מושך את הלב באופן נפלא,
    וכל אחד מתחבר לחלק אחר,
    אציע לך כמה דברים המושכים את הלב,
    על פרשת השבוע יש את ילקוט מעם לועז,
    על גמרא יש עין יעקב,
    יש גם את ספרי הנביאים כמו יהושע שופטים עם מדרשים על זה,
    ואם אתה איש שאוהב עיון ועמקות קצת,
    קח גמרא מסכת קידושין נדרים אפילו פירוש מתיבתא עם תוספות-יש להם גם פירוש על תוספות,
    אח"כ יש את המפרשים בסוף הספר במתיבתא,
    ויש עוד המון,
    אפילו סיפורי צדיקים נחשב ללימוד "אגדה"
    העיקר לא להשתעמם ולהיות "סור מרע" על ידי "עשה טוב" שהוא עסק התורה מצוות ומעשים טובים.

    התורה היא רחבה מיני ים וחייבים אנו להודות לנותן התורה על מתנה זו,

    כמובן שכל ההתחלות קשות,

    אבל עם הזמן מתרגלים ללמוד וכבר מחכים לזמן של הלימוד,

    הסיפוק שמרגישים אחרי שעת לימוד רצוף אין כמוהו בכל ההנאות של עולם החומרי,

    'טעמו וראו כי טוב",

    יהודי יקר,
    כל דקה עבודת השם ביגיעה שווה המון המון,
    אל תתייאש,
    ימי הפורים הוא קבלת התורה מאהבה,
    תבקש מאת נותן התורה שיערב לך את התורה ויתן לך את הזכות להכיר את עריבות ונעימות התורה,
    ומובטח שהמבקש מהשי"ת על רוחניות תפילתו אינו חוזרת ריקם,
    שבוע טוב.