קביעת הזמנים בחלל

שאלה:

שלום. אינני יודע אם השאלה שלי עניינית כל כך אבל היא מעסיקה אותי הרבה ואין לי תשובה. ידוע לנו שיש מצוות התלויות בזמן כמו ק"ש תפילות חגים שבתות וכו' עיקר הדרך לקבל המצוות היא השינוי בין יום ללילה כלומר כשהיה לילה ונהיה בוקר נתחייבנו בק"ש שחרית וכו' וכאשר נהיה ערב שוב אנחנו מתחייבים בק"ש ותפילת ערבית. וכן לעניין שבת כמו הנס שהיה כשרבינו הקדוש נפטר בערב שבת ולא שקעה חמה כדי שהשבת תכנס מאוחר אפילו שהשעה הייתה מאוחרת. השאלה היא אנחנו יודעים שיש את ספינת החלל הבינלאומית מחוץ לכדור הארץ. אסטרונאוטים יוצאים וחוזרים יוצאים וחוזרים למחקרים שונים. לו יצוייר שישנו אסטרונאוט יהודי שומר תורה ומצוות שנשלח למקום כזה כיצד הוא יקיים את המצוות שבזמן? אם נלך לפי השעון אז למה כשרבי נפטר והשמש לא שקעה לא קיבלו את השבת אף על פי שלפי השעון היא הייתה אמורה להיכנס. ממש אשמח לקבל תשובה עם מקורות אפילו ללא הסברים רק כדי שיהיה לי איך לקרוא זה ממש מעסיק אותי הנושא הזה!! ממש תודה רבה וישר כוח גדול!!!

תשובה:

לא צריך ללכת רחוק עד החלל, יש מקומות בעולם השמש בקיץ לא שוקעת חודשים ארוכים… כתבתי בענין זה כאן בהרחבה, אשמח אם זה יסביר לך [אין לדמות לזמן רבי הקדוש, שכן שם באותו מקום באופן כללי יש שקיעה, וגם באותו יום יהיה שקיעה, זה רק התאחר.

פורים שמח.