מה יותר מועיל לנשמה ביום האזכרה

שאלה:

שלום וברכה, לאבי ז"ל יש אזכרה ואני רוצה לשלם לאברכים שילמדו כל אותו היום בשבילו. השאלה מה עדיף? בכולל של בעלי יש אפשרות לשלם סכום מסויים לכולל, הם שמים שלט עם שמו של הנפטר ומייחדים את הלימוד של כולם באותו היום אבל לא נראה לי שכל אברך שמגיע לסדר באמת שם לב לזה או מקדיש את הלימוד בשבילו ממש. אפשרות אחרת היא לשלם לקבוצה של אברכים שלומדים במיוחד בשביל אבא שלי כל אותו היום אבל זה יקר משמעותית. השאלה אם צריך את ההשקעה הזאת. תודה

תשובה:

 לא "צריך" בכלל, לא הובא בפוסקים חובה כזו. אבל ודאי נראה שזה עילוי נשמה יותר משמעותי, ועד כמה שאתם רוצים ויכולים, למה לא…

בשורות טובות.