הדבקת מדבקות לע"נ ללא ידיעת התורם

שאלה:

בס"ד
לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א
יש אדם מסוים שתרם דברים לזיכוי הרבים,וישנו מישהו שיש לו מדבקות להדביק לע"נ מישהו מבני המשפחה.האם מותר לעשות זאת אך ללא ידיעת התורם? האם נאמר במקרה זה שזה נהנה וזה לא חסר או שצריך ליידע את בעל הממון אולי הוא מקפיד על כך?

נשמח ממעלתכם למקורות בנושא.
תודה רבה רבה ישר כח כל טוב וכל הישועות אכי"ר.

תשובה:

לא רק שזה נראה בעיני גזל, שהרי ברור שאם היה יודע על כך היה מקפיד, זה גם לא יועיל שום דבר לנפטר "שלו"… וכי אתה חושב שמדבקות מועילות משהו לנשמה? מה שמועיל זו התרומה! זיכוי הרבים! המדבקה זו רק רמייה… וכי מה יאמרו לנפטר בשמים: בוא תעלה למקום יותר גבוה כי הנכד שלך עבד על כולם בבית הכנסת שהוא תרם סידורים….? לא נשמע הגיוני כל כך…

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נראה לי שהשאלה לא נכתבה באופן ברור. יש מדבקות שכתוב עליהם משהו. לדוגמא: "אסור לדבר בבית הכנסת. לעילוי נשמת פלוני בן פלוני." ע"כ.
    אם ידוע מי תרם את הסידור אז אפשר לשאול אותו אם אפשר להדביק מדבקה מעין זו. אבל אם לא ידוע מי תרם את הסידור האם מותר להדביק מדבקה כזו.