איזה בגדים צריך לבדוק משעטנז?

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
לאחרונה התחלתי לקרוא קצת על נושא השעטנז.

1. ממה שיצא לי להבין אולי אני טועה שכמעט כל חולצה ,קפוצ'ון, מכנס שאני רוכש מחו"ל נגיד מסין ,הודו וכד' אני חייב לתת למעבדת שעטנז ולא ניתן לסמוך על התווית האם הבנתי נכון?

2. האם בחולצה שעשויה מכותנה , ופוליאסטר או כותנה עם בד קשמיר או ספאנדקס יש בזה שעטנז?

3. האם הרב יודע היכן יש מעבדת שעטנז בנתניה? ניסיתי למצוא לא מצאתי

תשובה:

זה לא נכון… חולצה שאינה עשויה צמר או פשתן מעיקר הדין אין חיוב למסור, רק אם זו חליפה עם בטנה כדאי לבדוק, או בגד עם הרב אפליקציות שתפורות בו וכדומה, או סריג העשוי מקרעי בדים. החולצה עם הקשמיר הייתי בודק, בקשמיר מערבים גם צמר כבשי מרינו.

הסבירות היא שאם יש צמר בחולצה הם לא יכתבו שהיא פוליאסטר… הם הרי רוצים להשביח את מקחם.

ראה עוד כאן טבלה מענינת בענין זה.