עליה לקבר 11 חודש

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אתמול קיבלתי הודעה שעלי להיכנס לבידוד. אבל כנראה מדובר בטעות משום שבזמן ששלחו הייתי בבית. (משרד הבריאות התיר לי לצאת) אבל בכ"ז יש לי ספק כי אולי מישהו דפק בדלת והוא היה מאומת.
השבוע יש לנו אזכרה 11 חודש לאימי ואני חוששת ללכת בגלל שחלילה לא אכשל וח"ו ולא אפגע ביהודי אחר.
במשרד הבריאות אמרו שצריך להיזהר ממלכת לבית העילמין כי שם ההדבקות הכי גדולות.
האם בכ"ז אני חיבת ויש הלכה וחובה לעלות לבית העילמין ולא איענש על כך?
ב12 חודש זה יוצא ערב חתונה של הבת שלי ולא אוכל לעלות והבנתי שצריך ללכת לקבר ההורים ולהזמינם לחתונה
מה עושים?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. אין צורך לחשוש לבידוד ואת יכולה לצאת. יש להם יותר טעויות מהצדקות.. ואם היית בבית אז זה כלום. בית העלמין זה שטח פתוח ואין סיבה שתהיה שם הדבקה, שמרו על מרחק וזה בסדר גמור.

2. את יכולה להזמין עכשיו ב11 חודש.

מזל טוב ורוב נחת.