אונן במצות ציצית

שאלה:

שלום, קראתי שאונן פטור מכל המצוות אז עליו להוריד את הטלית קטן. האם זה שאמרו פטור זה פטור אבל אסור או פטור סתם? ואם פטור אבל אסור מה עשו בימי קדם שהבגד היחיד שהיה להם היה ציצית? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע להאם מותר לקיים מצוות הביא השולחן ערוך בסי' שמא מחלוקת בין הפוסקים, ורגילים לבאר שזה תלוי בשאלה האם סיבת הפטור זה מדין העוסק במצוה שאז אם עזב מצותו ובחר באחרת עכשיו הוא עסוק באחרת, או שזה משום כבוד המת ואינו רשאי לעשות כן.

לגבי ציצית. מה שהוא בדו הטבעי ודאי אינו בכלל האיסור לשום אחד מהטעמים הנ"ל.