קשר עם בנות יותר גדולות

שאלה:

שלום רציתי לשאול אם יש בעיה להיות בקשר עם משהי בת 28 אני בת 19 הקשר מתבטא בשיחות טלפון של פעם בשבועיים של כעשר דקות היא מחזקת אותי ברוחניות בכל שיחה ויש לה טלפון לא כשר אבל אני לא מסתכלת בו או נפגשת איתה איך אני אמורה להגיד לה בלי שהיא תפגע שאני לא רוצה את הקשר הזה אשמח אם הרב יענה לי

תשובה:

שלום וברכה,

למעשה לא הבנתי מספיק את השאלה, את שואלת אם יש בעיה שאת בקשר פעם בשבועיים עם בת מבוגרת ממך שמחזקת אותך, למה שתהיה בעיה ככל שהיא מחזקת אותך… את ממשיכה שאת לא רוצה בקשר הזה ושואלת איך ניתן להפסיק בלי לפגוע, אם את לא רוצה אפשר להשתמט בעדינות, כשהיא מתקשרת תגידי לה שאת באמצע משהו ותחזרי אליה, ואז תשכחי לחזור. כשהיא תתקשר שוב תשמעי אותה. בפעם הבאה כעבור שבועיים תרימי וקצת פחות תהיי אקטיבית בשיחה, לאט לאט זה יתמוסס מעצמו בלי עלבון. אבל הכי חשוב לבדוק שאכן הקשר בריא ומחזק ולא להיפך.

בהצלחה.