שלושים לפטירה

שאלה:

אבא שלי נפטר בא' בתשרי
ביום שבת ראש השנה
הוא נקבר בצום גדליה בג' תשרי
מתי צריך לעלות לבית עלמין?
מתי יוצא השלושים ומתי השנה?
לפי מה שאני חשבתי צריך לעלות אחרי חודש בתאריך ג בחשוון אבל אמרו לי לעלות יום לפני בתאריך ב חשון
(הרי אומרים שתאריך עברי מתחיל ערב לפני ומסתיים בערב של התאריך עצמו אבל לא נשמע לי הגיוני לעלות בבוקר של תאריך אחר)
קצת מבולבלת אשמח לתשובה תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

סיום השלושים הוא אכן לפי יום הקבורה, אבל הוא כולל את יום הקבורה עצמו גם כן, ולכן, אם נקבר בצום גדליה ביום, יום השלושים הוא אכן ביום ב' בחשון.

בשורות טובות.