הנולד בשבת

שאלה:

הי, פעם אמרו לי כי מי שנולד בשבת הוא לא גלגול של נשמה, ומי שנולד באחד מימי השבוע כן, עוד אמרו לי כי נגמרו בשמיים מספר הנשמות שאמורות לרדת לעולם לכן זה מתמחזר, אם כן איך זה מסתדר עם הברכה שה' ברך את אברהם אבינו ש "זרעו יהיה כחול אשר על שפת הים"… ועוד… אשמח לתשובה

תשובה:

אינני יודע לומר מי גלגול, אבל הגמרא אומרת בשבת קנו א שהנולד בשבת נקרא קדוש, כ שבהכרח אכן נשמתו מעולה יותר בעלת השפעה של קדושת השבת לכל חייו. הנושא אינו שנגמרו בשבת הנשמות ואין ברירה אלא למחזר, אלא חלק מתיקון האדם והעולם הוא נושא גלגול נשמות שצריך להיות כדי שכל נשמה תבוא לתיקונה השלם. הברכה שה' בירך את אברהם מן הסתם אינה כפשוטה כמו מנין גרגירי החול אלא הכוונה שזרעו יהיה הרבה מאוד ונפוץ על פני כל הארץ, ואכן העם היחיד בעולם ששרד מימי אברהם הוא רק העם היהודי, אין עוד אחר אחר ששרד, והוא משפיע וחזק וגדול ומהווה את מרכז העולם מבחינה רוחנית ומבחינת תיקון העולם, ובעזרת ה' הוא רק גדל והולך כל הזמן.