צביעת בית בשנת אבל

שאלה:

שלום רב,
אני בשנת אבל על אבי שנפטר לפני 5 חודשים.
החלטתי לעשות לאמא שלי טוב ולשנות לה את החדר מאחר והיא בדיכאון עמוק
רציתי לדעת אם אפשרי לצבוע לה את החדר ? עשינו לה קצת שינוי אבל החדר חייב שיפוץ..
בנוסף אני עתידה לעבור לדירה חדשה שקנינו ב"ה בעוד חודשיים בע"ה אז מה לגביי צביעת הבית שלי האם זה בסדר לשפץ.?

תשובה:

שלום רב

מותר לסייד את הבית בשנת אבל, ראה פני ברוך עמ’ קצב בשם מורי הוראה. לגבי שיפוץ משמעותי ראה כאן בהרחבה.

בשורות טובות.