כרת – אם לא מתחתנים הילדים?

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א.
רציתי לשאול שאלה שמאוד חשובה לי התשובה שלה…
עד כמה שאני יודע, כרת – זה מישהו שנשאר ערירי ואין לו המשך.
עכשיו, אם הוא מגיע לגיל 60 ולא מת, אז השאלה שלי האם זה שהוא ממשיך לשמל לחיות, וכעת הוא בן 69, אבל, וכאן האבל, שיש לו ג' ילדים ועדיין אף אחד מהם לא התחתן.
האם זה אומר שאם הוא למשל לא היה חי אחרי גיל 60 אז זה סימן שיש לו כרת והילדים לא יתחתנו, ולכן, אם עת שהוא בגיל 69 ועדיין לא התחתנו, האם זה אומר שעוד הם יתחתנו, או שזה לא קשור?
אולי קצת בלבלתי כאן הכל, אבל אני בטוח שאתה, כבוד הרב, יכול להבין את כוונתי.
השאלה שלי היא, האם זה שהוא בגיל 69 מראה שיצא מכרת ולכן הלדים עוד יתחתנו, או לא?
והאם יש הבדל בין בן לבת – מהילדים שלו?
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

[בעזרת ה' הילדים יתחתנו בקרוב ותדעו מהם רק נחת ושמחה לאורך ימים ושנים! אינני יודע לומר סימנים ואף אחד לא יודע ואין לזה קשר עם הנושא של כרת, מה שצריך הוא רק להרבות בתפילות לה' יתברך שימצאו את זיווגם המתאים להם, וגם לעשות את ההשתדלות הראויה והנכונה בענין זה, לפנות לשדכנים, לעודד אותם לקבל החלטות והכל בשמחה ובנחת ומתוך חשחבה נכונה ומתאימה בכל מקרה לגופו.

בשורות טובות, ואנא השמיענו כשיש שמחה בביתך!

הצטרף לדיון

תגובה 1