אזכרה בלילה

שאלה:

האם אפשר לעלות לקבר אבא הלילה לאזכרה, בגלל הסגר שמתחיל מחר? ב.האם יש בעיה לעשות אזכרה ( יארצייט) ביום שישי שזהו יום הפטירה?

תשובה:

מעיקר הדין אין כל בעיה לעלות לקבר בלילה, המניעה לעלות לקבר בלילה היא בגלל שעל פי סוד לא אומרים תהילים בלילה. כך שבשעת הצורך יש להקל, בעיקר למי שאינו נוהג במנהגי הקבלה ולא מקפיד על ענין זה. אבל טוב יותר לעלות היום אחה"צ.