לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עליה לקבר בתוך השנה

שאלה:

אשתי נפטרה לפני 3 חודשים. האם מותר לי לעלות לקבר לפני כיפור .או שבגלל שלא חלפה שנה אסור.אשמח לתשובה.

תשובה:

שלום וברכה

נהגו שלא לעלות לקבר בתוך השנה הראשונה, משום שבשנה זו הנפטר טורד בכפרתו וקשה עליו להמליץ טוב על קרוביו הבאים לקברו כפי טבע הנשמה, אבל אם קשה עליך הדבר ביותר, אפשר לעלות ולא לבקש שם כלום על עצמך, רק לומר תהילים לעילוי נשמתה.

והכי חשוב, לעשות דברים לעילוי נשמתה, זו יצירת הקשר האמיתית עם נשמתה, זה מה שמועיל לה ומשמח אותה.

בשורות טובות מן השמים תנוחמו ולא תדעו עוד צער.