לעילוי נשמת בתינוק

שאלה:

תינוק שנולד עם דאון סינדרום ונפטר בגיל שנתיים וחצי לפני 55 שנה, האם יש עניין ללמוד משניות לעילוי נשמת ולהגיד קדיש?

תשובה:

לכאורה אין בכך חיוב, הוא יצא מהעולם בלא חטא, בא לכאן לתיקון ספציפי וביצע אותו בשלימות. אם רוצים לעשות משהו יש בכך טעם, אולי נשאר משהו מגילגול קודם.

שנדע תמיד רק שמחות.

מקורות:

עיין בשדי חמד אבילות סימן רי"ב שהביא דעות שסוברים שאין מזכירים על קטן פחות מבן י"ג שנים, ועיין בגשר החיים פרק ל"א שהביא שהמנהג הוא להזכיר נשמות על קטנים שהגיעו לכלל דעת ועיין שם שהביא שיש נוהגים להזכיר נשמות אפילו על תינוקות קטנים, מכיון שגם להם יש חשבונות מגלגולים קודמים