ניחום אבלים לפני הקבורה

שאלה:

שלום הרב. אפשר לנחם את אבל אם עדיין לא היה קבורה? הפטירה היה לפני כמה ימים

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה ממה שמצינו בפוסקים בסי' שעו ובסדרי הלוויה, מצות הניחום היא לאחר הקבורה כשיושב שבעה, ולא בזמן אנינותו, אבל מצות חסד ודאי יש כאן להשתתף עמו בצערו ולהפיג את יגונו.

שנשמע ונתבשר בשורות טובות ישועות ונחמות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי כי הרב וואזנר נפטר בליל הסדר ובנו שהתגורר בניו יורק ישב שבעה במשך כמה דקות בערב החג ובכך הרגל ביטל ממנו גזירת שבעה למרות שזה היה לפני הקבורה

  2. זה עוד נושא ארוך בפוסקים במי שלא בא ללוויה והמת לא בעירו ממתי מתחיל לשבת שבעה. אנחנו מדברים במי שכן אונן.